Nakit od 100% obnovljivih izvora energije

Stalo nam je do prirode i to mnogo. Sam studio nalazi se na prekrasnom imanju izvan Banja Luke, okružen prirodom i prekrasnim pejsažem  koji je nezasitna inspiracija za to što radimo.

Sva voda koja se koristi za izradu nakita prikupljena je od kišnice koja je akumulirana na jezeru na imanju. Želeći da idemo tim putem cilj našeg brenda Tekne je da to bude sinonim da uspješne proizvode koji su proizvedeni isključivo od obnovljivih izvora energije.

Za sam nakit potrebna su tri pečenja u električnoj peći za keramiku koja troši mnogo električne energije. Iako smo priključeni na električnu mrežu čiji je izvor hidroelektrana, mi smatramo da možemo bolje.

U planu je projekat potpunog prelaska na obnovljive izvore energije. Naš studio želimo da opremimo za proizvodnju električne energije koja će primarno koristiti solarnu energiju i energiju vjetra. Na taj način imaćemo proizvode koji su u potpunosti proizvedeni pomoću obnovljivih izvora energije. 

Pored ljepote samog nakita smatramo da je jako važno imati brend koji će predstavljati nešto više, a to je održivost i balans sa prirodom koja nas okružuje. 

Kompletan projekat prelaska biće realizovan do kraja 2021 godine.