BREND TEKNE NA NEW YORK FASHION WEEK-U

Flying Solo NYFW Show September 2020. Ilya S. Savenok for Getty Images

Želimo sa vama da podjelimo predivnu vijest! Tekne nakit je u nedelju 13. septrembra učestvovao na Njujorškoj sedmici mode pod okriljem Concept store-a New York Flying Solo. Tekne je predstavio svoju novu kolekciju za proljeće/ljeto 2021 u kolaboraciji sa tri talentovana dizajnera odjeće i jednom dizajnericom torbi.

Flying Solo NYFW Show September 2020. Ilya S. Savenok for Getty Images

Kako je došlo do našeg učešća u jednom od najbitnijih godišnjih modnih događaja? Sasvim slučajno i nepredvidivo kao što se inače dešava u životu! Našao nas je jedan od skauta Flying Solo-a i tako je sve počelo. Moramo priznati da nismo znali o čemu se radi kada smo dobilii poziv ali ubrzo nakon guglanja na tri telefona i 2 kompjutera smo zaključili da je ovo prilika koja se ne propušta i počele su pripreme!

Krenuli smo sa skicama i nastavili dalje, kao i svi koji učestvuju i mi smo sve stigli u poslednji čas ali isplatilo se! Iako nam je sve bilo otežano u uslovima u kojima se našao svijet ove godine osjećali smo da je sada naš trenutak!

Flying Solo NYFW Show September 2020. Ilya S. Savenok for Getty Images

Nismo uspjeli da odemo na reviju ali imali smo svog predivnog asistenta Jovana Zeljkovića koji je posao, rekli bi smo, odradio i bolje nego mi. Sada je i on dio našeg malog tima.

Flying Solo NYFW Show September 2020. Backstage

Dizajneri sa kojima smo sarađivali su već dio Flying Solo kolektiva koji broji oko 100 dizajnera. Sarađivali smo sa predivnim Oxygene čija je glavna diizajnerica inspirisana kineskom tradicionalnom odjećom napravila predivnu kolekciju od održivih materiijala, NOT Aligne koji sebe opisuju kao brend intimne i interaktivne odjeće i jakih boja, Salisa tajlandski brend inspirisan ulicam New York-a i divnom dizajnericom Alis Jardli iz Alice Yardley Maine koja pravi prekrasne torbe od lokalne reciklirane kože.

Image by Matt Licari

A sada malo i o našoj kolekciji koju smo vam spremili a koja će uskoro biti dostupna i na našem sajtu kao pre-sale! Kolekcija za proljeće 2021. se zove NEBESKO i inspirisana je Janinim slikama koje se bave pejzažom na apstraktan način. Ovaj put pejzažem kojima se bavi su nebeski, oni iz svemira. Inspiracija za oblike dolazi od nakita sa kraja 80-ih i početha 90-ih. Poboljšani visoko kalitenom ručnom obradom i materijalom, oni sada sijaju.

Flying Solo NYFW Show September 2020. Ilya S. Savenok for Getty Images

Pratite naše vijesti i uskoro saznajte još više o našoj novoj kolekciji koju smo imali čast da predstavimo na Njujorškoj sedmici mode!

Komentariši